Boligforbedringer

Drømmer du om boligforbedringer?


Drømmer du om nyt køkken eller bad? Vil du gerne gøre din bolig mere miljøvenlig? Eller har du fået brug for flere kvadratmeter i din bolig? Der kan være mange grunde til at overveje at bygge om eller bygge til. Renten er fortsat lav, så måske er det nu, du skal i gang med at forbedre din bolig.

Når du skal foretage boligforbedringer, er det som regel et realkreditlån, der bedst kan betale sig for dig. Hvis det er en mindre boligforbedring, så kan det dog godt være, at du i stedet skal have et boliglån i banken.

Uanset hvad, hjælper vi dig med at finde den løsning, der passer bedst til din situation og dit boligprojekt. Og vi tager også højde for den boligfinansiering, du har i forvejen, så du får den bedste samlede løsning.​​

 


Det kan være svært at overskue, hvor man skal starte, når man står overfor et større byggeprojekt. Vi har samlet gode råd og forslag til nogle af de ting, du kan tænke over, før du går i gang.

1: Overvej dit behov
Start med at se på, hvad dit og familiens behov er. Har I brug for at bygge til? Eller er det bedre at finde en ny bolig? Og hvad betyder det for dagligdagen, hvis I gør det ene frem for det andet? At flytte til en ny bolig kan f.eks. betyde, at børnene skal skifte institution eller skole. Det kan også betyde længere transporttid til og fra arbejde, nye naboer osv. Når først beslutningen om et byggeprojekt er taget, kan man være utålmodig efter at komme i gang. Men brug den tid, der skal til for at få styr på, hvad der egentlig er behov for.
2: Få godkendelse fra kommunen
Nogle byggeprojekter, typisk tilbygningsprojekter, kræver godkendelse fra kommunen. Kontakt derfor din kommune her i byggeriets planlægningsfase.
3: Brug rådgivere

En rådgiver, der følger projektet fra start til slut, kan være en rigtig god investering. Rådgiveren kan være byggesagkyndig eller arkitekt og kan bl.a. hjælpe dig med at indhente tilbud, skrive kontrakter, tilse byggeriet og styre økonomien. Pengene til en rådgiver kan hurtigt være tjent ind igen - i forhold til de problemer og faldgruber, du ellers kan risikere undervejs. Det kan være en god idé at dokumentere, at byggeriet udføres korrekt, f.eks. ved at tage billeder.


4: Gør det selv eller håndværkere
Skal der hyres håndværkere til byggeprojektet, så er det vigtigt, at I får aftalt, hvad de skal udføre og hvad du evt. kan klare selv. Det er vigtigt, at det arbejde, du udfører, er byggeteknisk korrekt og at håndværket er af ordentlig kvalitet.
5: Indhent tilbud
Få flere tilbud på projektet, så du får indblik i, hvilket prisleje byggeriet ligger i. Tilbuddet er et bindende tilsagn fra håndværkeren.
6: Få finansieringen på plads
Når du ved, hvad det koster, er det tid til at kontakte banken for at få økonomien i projektet på plads. Vi hjælper dig med at finde den rigtige løsning for dig og dit byggeprojekt. Og vi tager også højde for din nuværende boligfinansiering, så du samlet set får den løsning, der er bedst for dig.
7: Husk at forsikre dit byggeprojekt
Dit byggeprojekt kan betyde, at du skal tegne forsikringer undervejs eller ændre på dine forsikringsforhold. Undersøg hvordan du er dækket i forhold til skader, brand, storm, mens byggeriet står på. Hør også, om projektet betyder ændringer i dine nuværende forsikringer.

Har du brug for rådgivning?

Vi hjælper dig med at finde den løsning, der passer bedst til din situation og dit boligprojekt.
 
Ring til vores boligspecialister på 70 15 15 16​ og hør mere om dine muligheder. Eller book et møde med en af vores rådgivere.
 

Råd & tips

Video: Boligchef Lasse Krøjtsfeldt Nygaard giver tips til dig, der overvejer at lave boligforbedringer (2:00).​​​​​

 


Vidste du, at...

​... der fra 1. januar 2016 er indført et nyt, mere grønt håndværkerfradrag. Den nye BoligJobordning, som den også hedder, betyder, at du i 2016 og 2017 kan få fradrag på op til 18.000 kr. pr. person fordelt på op til 12.000 kr. pr. person for energirenoveringer, klimatilpasninger mv. samt op til 6.000 kr. pr. person på serviceydelser i hjemmet såsom rengøring og børnepasning.
 
Læs mere på skat.dk, hvor du bl.a. kan se en liste over ydelser, der er dækket af håndværkerfradraget 

Hvad koster det at låne?

Herunder kan du se, hvad det koster at låne 250.000 kr., alt efter hvilken låntype du vælger.

​Låntype ​Løb​etid Ydelse 
før skat​*
Ydelse efter skat*​​ Restgæld efter 5 år​​
​3 % obl.lån ​30 år ​1.285 kr. ​1.050 kr. 240.000​ kr.
​1 % obl.lån ​10 år ​2.540 kr. 2.435 kr. ​ 135.000​ kr.
FlexLån® F5 T ​21 år ​1.285 kr. 1.185​ kr. 203.000​ kr
 * pr. måned

Forudsætninger: Lån på 250.000 kr. Skattesats 33 %. I beregningen på FlexLån® F5 T antages renteniveauet at være uændret i resten af lånets løbetid. Men hvis renten stiger ved næste rentetilpasning om 5 år, vil løbetiden på 21 år blive forlænget. 
 

Du kan også regne på netop det beløb, du har behov for at låne til dit byggeprojekt. Her kan du sammenligne forskellige typer realkreditlån og se, hvad de hver især koster.

Beregn i vores realkreditberegner

Hvis du skulle forbedre din bolig

YouGov har spurgt danskerne: 'Hvis du skulle investere penge i forbedring af din bolig, hvad ville du så aller helst bruge penge på?'.
 
Svarene kan ses til højre, men vidste du, at:
 
 • Flest kvinder drømmer om nyt køkken (16 %), mens mænd drømmer om energiforbedringer (21 %).
 • I Region Hovedstaden er det største ønske nyt køkken (18 %).
 • Det er energiforbedringer, der topper ønskesedlen i Region Syddanmark (20 %) og Region Sjælland (20 %).
 
 

Du kan læse mere om danskernes ønsker om boligforbedringer i denne analyse lavet af Realkredit Danmark:

Nyt køkken og bad er højt på boligejernes ønskeliste

 
 
 


Previous Next
MasterCard Guld
 • Internationalt kreditkort
 • Årsrejseforsikring til Europa
 • Tilvælg forsikringer
Læs mere
Livsvarig pension
 • Fradrag i topskat
 • Opret uanset alder
 • Tilknyt udbetalingsgaranti
Spar op til pension
Andelsboliglån Plus
 • Variabel rente
 • Stor fleksibilitet og individuel planlægning
 • Kan knyttes til en løn- og opsparingskonto
Læs mere
FlexLån®
 • Realkreditlån
 • Løbende rentetilpasning
 • Variabel rente, høj risiko
Læs mere
Kontakt
70 123 456

Find hjælp


KundeprogramÅbningstider Kortspærring Teknisk support Sikkerhed
Kundeservice

Chat med os


Kundeservice Teknisk Support

Kontakt os


Ring til os Skriv til os Bliv kunde Ris og ros

Book møde

Find os


Søg efter filialer og pengeautomater.
Søg