IBAN

IBAN står for International Bank Account Number og er et nummer, som er tilknyttet samtlige konti i Europa. IBAN kan anvendes i forbindelse med betalinger på tværs af landegrænser. IBAN er obligatorisk i alle EU-lande, men flere lande udenfor EU kræver også korrekt IBAN for at kunne modtage betalinger og flere lande indfører løbende IBAN.

Hvorfor bruge IBAN?
IBAN letter den automatiske behandling af overførsler over landegrænser. Det giver afsenderbanken mulighed for at kontrollere, om kontonumre er korrekte straks ved modtagelsen og det sikrer en hurtig indbetaling på kontoen. Samtidig undgår du gebyrer for manuel behandling af overførsler.

Hvilke lande bruger IBAN?
Det er ikke alle lande der kræver IBAN. Du kan se hvilke lande der kræver IBAN og om det gælder  for alle valutaer. Du kan også se et eksempel på IBAN-opbygningen i de enkelte lande.

Se hvilke lande der kræver IBAN 

Få oplyst dine leverandørers IBAN
Bed dine udenlandske leverandører oplyse deres IBAN, så du kan skrive det på betalingsordrer, du sender via Danske Bank. Hører din leverandør hjemme i EU, skal IBAN stå på leverandørens faktura.

Oplys virksomhedens eget IBAN
I forbindelse med fakturering til udlandet skal virksomheden oplyse sit eget IBAN-nummer. Du finder virksomhedens IBAN i Business Online eller Danske Netbank Erhverv.

Sådan finder du dit IBAN

Tjek kreditors IBAN
Herunder kan du tjekke et IBAN, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er korrekt. Kontrollen kan ikke bekræfte, om en given bankkonto eksisterer, men kun verificere, om et IBAN-format er korrekt angivet i forhold til reglerne i det pågældende land.

  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker
 
Kontroller IBAN
Er du interesseret?

Bliv kunde
Find ud af, hvad Danske Bank kan tilbyde, og se, hvor let det er at blive kunde hos os.

Bliv kunde
Er du interesseret i andre produkter?
Så find flere oplysninger om

Danske Business One
Lån og kredit  
Kontakt
45 14 00 00

Find hjælp


Åbningstider
Blanketter Teknisk support
Sikkerhed

Kundeservice 

Chat me​d os

​​​​​​​​​​​​​​

Kontakt os


Ring til os Ris, ros og klager Bliv kundeErhverv DirekteForeninger
Book møde

Find nærmeste afdeling og døgnboks


Søg på by eller postnr.

Søg

Find finanscenter
  
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​